Nowa wersja 1.2.0. Teraz ekran nie gaśnie po paru sekundach a filmy chodzą płynnie. Można ustawić skojarzenia do plików
CorePlayer is essentially a universal player which supports a huge number of common audio and video formats. Here is the full list of supported files :-
Tell me, can any other Symbian application work with all of the above? SmartMovie, DivXPlayer, MobileDVD, OggPlay, LCG Jukebox, etc are examples of good existing applications and systems but they are limited to playing videos or music only, with much tighter compatibility. None offers an integrated solution like CorePlayer.
Telefon(y): SE M600i white
Firmware: R6A16 (PDA) R9F011(tel)
Sieć: Plus
Wysłany: 2008-01-13, 02:37
Akcesoria: ładowarka, bateria, klapka od baterii, rysik (nawet 3), dwie obudowy, dwie klawiatury i inne dziwne rzeczy
Matroska?? flac?? mov i ts??!! przecież to są kontenerki do jakości HD !_!
Zaraz sprawdzę czy i jak działają ;p
FCF Piwko dla Ciebie za wstawke !!! juz od dawien dawna chcialem tego playera sciagnalem conajmniej z 40 roznych instalek z roznych stron zadna nie zadziala Zawsze wyskakiwał blad EXEC- costam tymczasem sciagam aplikacje od Ciebie a tu
Tak długo na to czekałem i niestety zawiodłem się Nie jest wcale tak pięknie jak myślałem. U mnie filmy bez konwersji tną się, a sam program nie ma opcji czytania napisów. Oczekiwałem więcej od tego programu.
Wysłany: 2008-01-13, 11:23
Akcesoria: ładowarka, bateria, klapka od baterii, rysik (nawet 3), dwie obudowy, dwie klawiatury i inne dziwne rzeczy
Żeby ekran nie gasł wystarczy kliknąć na baterię->Podświetlenie->Włącz i wyłączyć oszczędzanie energii i zmienić wartość podśw. "ciemnego" puras, dziwisz się? To tylko program, a nie dodatkowy procesor dla komórki...
To, co mo się w nim podoba to to jego takie menu i opcje equalizera (chociaż przy mocniejszych basach trzeba np. preamp zmniejszać ale to zrozumiałe)
W ogóle jak na taką ilość możliwych formatów odtwarzania spisuje się całkiem nieźle, odczytał mi nawet MKV [co prawda cięło się, no ale dałem coś koło 1Mbit/s] i FLAC.
Irytujące jest, że wejście do menu czy opcji powoduje "zacięcie się" muzyki, parukrotne powtórzenie tego samego fragmentu.
I jeszcze jeden plus dla CorePlayer - nie ma problemu z dźwiękiem. W SmartMovie nie mam dźwięku jak film skonwertuję np. Avidemux'em, jestem skazany na SMConv, a CorePlayer bez problemu radzi sobie z takimi plikami
chociaż SM ma napisy.. heh -.-
uaa rozpisałem się lol, ale jak coś jeszcze odkryje to dopiszę
Jeszcze zastanawia mnie, co to jest ta ikonka w prawym górnym roku aplikacji, takie ni to wifi ni to jakiś efekt dźwiękowy, a można włącz-wyłącz... Doszedł ktoś do tego ?
dark_skeleton, zgadza się ale kiedyś w zapowiedziach tego programu było pisane, że będzie odtwarzał filmy bez konieczności ich konwertowania. Rzeczywiście w niektórych modelach obraz jest płynny i myślałem, że w P990i też będzie chodzić. Niestety
Wysłany: 2008-01-13, 12:15
puras napisał/a:
dark_skeleton, zgadza się ale kiedyś w zapowiedziach tego programu było pisane, że będzie odtwarzał filmy bez konieczności ich konwertowania. Rzeczywiście w niektórych modelach obraz jest płynny i myślałem, że w P990i też będzie chodzić. Niestety
No na pewno wszystko zależy od filmu i od procka ... Niby w opcjach jest jakość wyświetlanego wideo, ale na Low jeszcze wolniej mi działa niż na High ;p
[ Dodano: 2008-01-13, 12:45 ]
Dobra, teraz mam pewien problem::
Zainstalowałem CorePlayera, ogólnie wszystko OK, ALE:
Teraz wszystkie filmy 3gp (nie avi,nie mkv etc, tylko 3gp) chcą się otwierać w CorePlayerku. Niby nic, ale po uruchomieniu w taki sposób CP wyświetla "Brak obsługi." i nie otwiera filmu... (a odtwarzacz multimedialny Wideo nie widzi tego pliku...) a na koniec wyskakuje przyjemny błąd :
Aplikacja została zamknięta
Aplikacja: ___0060b458
Kod przyczyny: ViewSrv
Numer przyczyny: 9
Może jakiś help? choćby tylko żeby usunąć skojarzenie ...
EDIT:: (po wyciągnięciu karty pam. skojarzenia plików wracają do normy ..)
Ostatnio zmieniony przez dark_skeleton 2008-01-13, 12:50, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Kopiowanie lub rozpowszechnianie jakiejkolwiek czesci serwisu (grafiki czy tekstów) bez zgody autora jest calkowicie zabronione.
Wszystkie pliki, aplikacje czy tym podobne nie znajduja sie na naszym serwerze, nie sa tez nasza wlasnoscia, a pobieranie ich lezy we wlasnym zakresie uzytkowników i za nielegalne nalezy traktowac nieposiadanie oryginalnego pliku, do którego pobrana z forum wersja moze posluzyc tylko jako kopia zapasowa oryginalnego produktu. Wszystkie odnosniki do tychze plików prowadza na serwery nie bedace wlasnoscia wlasciciela forum, a co za tym idzie wlasciciela serwera, oraz nie naleza do uzytkowników. W zwiazku z powyzszym nie masz prawa wyciagnac wobec uzytkowników, wlasciciela czy Administratora forum jakichkolwiek dzialan prowadzacych do odpowiedzialnosci prawnej, tyczy sie to równiez rodzin wyzej wymienionych lub osób w jakikolwiek sposób z nimi powiazanych.